Hoflekkernijen

Inleiding

Naar aanleiding van belangrijke jubilea heeft onze vereniging aan 2 lekkernijen hun naam verleend. Zijnde een heerlijke Hofwijnen trio en anderzijds een smakelijke Hofpraline. Beide bestaan tot op de dag van vandaag nog steeds en zijn niet weg te denken tijdens onze jaarlijkse Stoempkermis. Ook worden ze vaak gebruikt als relatiegeschenk tussen bevriende organisaties en als aandenken voor belangrijke gekroonde carnavalspersonen.

De Halse Hofwijnen

hofwijnVoor onze 30ste verjaardag hadden wij het idee om een eigen drank op de markt te brengen. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar na lang zoeken is het ons gelukt. Het werd een echt succes.

Wij hebben onze naam verbonden aan 3 wijnen, die elk een 10 tal jaren, van ons jubileum vertegenwoordigen; een rode, een witte en een rosé. Wij hebben als naam “Halse Hofwijn” gekozen, een link naar onze Orde en naar de Stad Halle.

Naar aanleiding van onze “Stoempkermis” vindt er jaarlijks een nieuwe botteling plaats, anno 2016 zijn we nu reeds aan onze 9de botteling toe. Tijdens ons eetfestijn kan je de wijn proeven en flessen aankopen.

Je kan de “Halse Hofwijn” bestellen via mail: hofmaarschalken@hotmail.com

Informatie over de wijn

Het gaat om een trio van Zuid- Franse wijnen gemaakt van jonge en sappige druiven. De wijn is van het type dat de associatie met een goede karaf huiswijn geniet. Lezen met een verkeerde bril kan misschien worden gezien als een kleinerende beschrijving, maar het is bedoeld als het tegenovergestelde.

Het is inderdaad moeilijk te vinden een goede, goedkope, schone en goedhartige wijn, een wijn die charmeert met zijn jong sappig en pretentieloze Zuid-Franse vruchtenpalet van eenvoud en directheid.

De wijngeuren en smaken van bessen, rode en donkere, een deel zoete drop en een vleugje van karnemelk geeft dat deze wijnen zowat bij alles te drinken zijn.
presentatie

De Halse Hofpraline

Op onze 33ste verjaardag hebben we het idee om opnieuw een gepersonaliseerd artikel aan onze “Orde” toe te voegen. Nu hebben we gekozen voor een witte praline op basis van kwaliteitsvolle “Callebautchocolade” met heerlijke pralinévulling. Op de praline wordt een suikerlaag aangebracht met ons logo opgedrukt. Na de “Halse Hofwijn” is nu ook een niet te versmaden “Halse Hofpraline” geboren.

De “Halse Hofpraline” bestaat in 2 versies. Gedurende ons eetfestijn wordt er een kleine “Halse Hofpraline” aangeboden bij de koffie, en een grote praline bij de verwenkoffie. Door productieredenen wordt momenteel alleen de grote praline nog geproduceerd.
hofpraline